DOLAR 34,2402 0.06%
EURO 37,0308 0.02%
ALTIN 3.015,590,79
BITCOIN 2294744-0,58%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Heniyye Suikastı Sonrası BM Güvenlik Konseyi Acil Toplandı: ABD ve İngiltere İran’ı Suçladı
  • Magazinde Son Nokta
  • Güncel
  • Heniyye Suikastı Sonrası BM Güvenlik Konseyi Acil Toplandı: ABD ve İngiltere İran’ı Suçladı

Heniyye Suikastı Sonrası BM Güvenlik Konseyi Acil Toplandı: ABD ve İngiltere İran’ı Suçladı

ABONE OL
1 Ağustos 2024 15:40
Heniyye Suikastı Sonrası BM Güvenlik Konseyi Acil Toplandı: ABD ve İngiltere İran’ı Suçladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’ye yapılan suikastın ardından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi acil toplandı. ABD ve İngiltere, suikastın arkasında İran’ın olduğunu iddia etti. İran’ın BM Daimi Temsilcisi Amir Saeid İravani, bu suçlamalara karşılık “Uygun gördüğümüz zaman ve şekilde cevap vereceğiz” dedi.

Heniyye, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın yemin törenine katılmak için bulunduğu Tahran’daki konutunda saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti. İran’ın talebiyle, Rusya, Çin ve Cezayir’in desteğiyle acil bir BM oturumu düzenlendi.

BM Genel Sekreter Yardımcısı Rosemary DiCarlo, Orta Doğu’daki gelişmelerin endişe verici olduğunu belirterek, “Son günlerde yaşanan saldırılar ciddi ve tehlikeli bir gerginlik artışı oluşturuyor,” dedi. DiCarlo, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in itidal çağrısını hatırlatarak, bölgesel barış ve istikrar için diplomatik çabaların artırılması gerektiğini vurguladı.

İran’ın BM Temsilcisi İravani, suikasti İsrail’in bölgedeki terör ve sabotaj faaliyetlerinin bir devamı olarak nitelendirerek, uluslararası hukuk çerçevesinde cevap vereceklerini belirtti. İravani, BM Güvenlik Konseyi’nin İsrail’i sorumlu tutmak için acil adımlar atması gerektiğini ifade etti.

ABD’nin BM Daimi Temsilci Yardımcısı Robert Wood, İsrail’in kendini koruma hakkını savunarak, Hizbullah’ın İran desteğiyle saldırılar düzenlediğini söyledi. İngiltere’nin BM Daimi Temsilcisi Barbara Woodward ise, uzun vadeli barışın bombalar ve silahlarla sağlanamayacağını belirterek, İran’ı suçladı ve İsrail’in meşru müdafaasına destek verdiklerini ifade etti.

Kaynak:Ensonhaber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r