DOLAR 34,2411 0.35%
EURO 37,2174 0.4%
ALTIN 2.991,291,26
BITCOIN 23518662,24%
İstanbul
13°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Türkiye’nin Yangın Söndürme Uçakları Yunanistan’a Ulaştı

Türkiye’nin Yangın Söndürme Uçakları Yunanistan’a Ulaştı

ABONE OL
13 Ağustos 2024 14:41
Türkiye’nin Yangın Söndürme Uçakları Yunanistan’a Ulaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başkent Atina yakınlarındaki orman yangınlarıyla mücadele etmek üzere Türkiye’den gönderilen destek araçları, Atina Elefterios Venizelos Uluslararası Havalimanı’na indi. Türkiye’nin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanan 2 yangın söndürme uçağı ve 1 helikopter, Yunanistan’a ulaştı.

Yangın Durumu ve Türkiye’nin Desteği

Yunanistan, sıcak hava koşullarının etkisiyle yayılan orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Başkent Atina yakınlarındaki Varnava’da başlayan ve şiddetli rüzgarların etkisiyle hızla yayılan yangın, Attiki bölgesinin çeşitli yerleşim bölgelerine ulaştı. Yangının kontrol altına alınamaması nedeniyle tehlike altındaki yerleşim yerlerinin tahliye edilmesine karar verildi.

Türkiye, yangınla mücadele için Yunanistan’a iki yangın söndürme uçağı ve bir helikopter gönderdi. Bu destek, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından koordine edildi ve araçlar Atina Elefterios Venizelos Uluslararası Havalimanı’na indi. Türkiye’nin ilk yerli ve milli yangın söndürme helikopteri olan T-70 de bu yardım kapsamında Yunanistan’a ulaştı.

Yunanistan’daki Durum ve Yardım Süreci

Yunanistan’da, yangın nedeniyle bir kişinin hayatını kaybettiği ve yaklaşık 100 bin dönümden fazla alanın yandığı bildirildi. 702 itfaiyeci ve 199 araç, aktif yangın noktalarına müdahalede bulunuyor. Ayrıca, üç hastane ve bazı manastırların tahliye edildiği belirtiliyor. 5 itfaiye eri de yaralandı.

Yunan İtfaiye Teşkilatı Sözcüsü Vasilyos Vathrakoyannis, vatandaşları tahliye kararlarına uymaya çağırdı. Tahliye emirlerine uymayan bazı kişilerin evlerinde mahsur kaldığı ifade edildi.

Uluslararası Destek

Yunanistan’a yangınla mücadelede Avrupa Birliği Sivil Koruma Mekanizması çerçevesinde Fransa, İtalya ve Çekya’dan da destek gönderildi. Fransa’dan bir helikopter, 28 itfaiye aracı ve 200 itfaiyeci; İtalya’dan iki uçak; Çekya’dan ise 75 itfaiyeci ve 25 araç Yunanistan’a ulaştırıldı.

Meteoroloji uzmanları ve hükümet yetkilileri, hava koşulları nedeniyle vatandaşları yangınlar konusunda uyarmaya devam ediyor ve ülkenin yarısının kırmızı alarm altında olduğunu belirtiyor.

Kaynak:Ensonhaber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r