DOLAR 34,2587 0.38%
EURO 37,2445 0.47%
ALTIN 2.990,961,25
BITCOIN 23463062,31%
İstanbul
13°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

ABD MAHKEMESİ, TIMUR CIHANTIMUR’UN İADE KARARINI ERTELEDİ

ABD MAHKEMESİ, TIMUR CIHANTIMUR’UN İADE KARARINI ERTELEDİ

ABONE OL
16 Ekim 2024 13:33
ABD MAHKEMESİ, TIMUR CIHANTIMUR’UN İADE KARARINI ERTELEDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’de 4 aydır tutuklu yargılanan Timur Cihantimur, bugün kelepçeli olarak son kez hakim karşısına çıktı. Boston John Joseph Moakley Adliyesi’nde görülen karar duruşmasında, Cihantimur’un avukatları, müvekkillerinin Türkiye’deki dosyasında bir iddianamenin bulunmadığını ve devam eden soruşturma aşamasında bir ABD vatandaşının iadesinin Anayasa’ya aykırı olduğunu savundu.

İADE EDİLMESİ GEREKTİĞİ VURGULANDI

Savcılık, davada yeterli delillerin olduğunu belirterek, 17 yaşındaki Cihantimur’un Türkiye’ye iade edilmesi gerektiğini vurguladı. Duruşma, yaklaşık 1 saat sürdü ve Hakim Donald Cabell, Cihantimur’un tutukluluk halinin devamına karar vererek, savunma ve iddia makamından bir hafta içinde 8 sayfalık son savunma dilekçelerini teslim etmelerini istedi.

KARAR ERTELENDİ

Hakim Cabell, tarafların yazılı savunmalarını inceledikten sonra Cihantimur’un Türkiye’ye iade talebi hakkında kararını verecek. Cihantimur’un annesi Eylem Tok da 9 Ekim’de yapılan karar duruşmasında hakim karşısına çıkmıştı. Eylem Tok için verilen yazılı savunmaların teslim süresi yarın doluyor.

EYÜPSULTAN’DAKİ KAZA

1 Mart’ta Eyüpsultan’da meydana gelen trafik kazasında, 3 ATV aracından biri arızalanmış ve bu arızalı araç tamir edilirken başka bir aracın buradaki ATV’lere çarpması sonucu 5 kişi yaralanmış, Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmişti. Kazaya neden olan 17 yaşındaki sürücü Timur Cihantimur’un, kaza sonrası annesiyle birlikte Mısır ve ardından ABD’ye kaçtığı tespit edildi.

ABD’DE YAKALANDILAR

Şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talep evrakı, Adalet Bakanlığı tarafından ABD yetkili makamlarına iletilmişti. Florida federal mahkemesinin kararı üzerine, Cihantimur ve Tok, 14 Haziran’da Boston’da yakalanmıştı. 18 Haziran’da mahkemeye çıkarılan anne ve oğulun tutukluluk halleri devam etti.

 

KAYNAK: En Son Haber (ESH)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r