DOLAR 34,2366 0.34%
EURO 37,2106 0.4%
ALTIN 2.988,771,18
BITCOIN 23430252,36%
İstanbul
13°

PARÇALI AZ BULUTLU

18:27

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Sınırda Gerginlik: Azez’deki Çatışmalar Kilis’i Tehdit Etti

Sınırda Gerginlik: Azez’deki Çatışmalar Kilis’i Tehdit Etti

ABONE OL
18 Ekim 2024 13:45
Sınırda Gerginlik: Azez’deki Çatışmalar Kilis’i Tehdit Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kilis’te Gergin Dakikalar: Suriye Sınırında Çatışmalar Türkiye’ye Sıçradı

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) düzenlediği Fırat Kalkanı Harekatı ile terör unsurlarından temizlenen Suriye’nin Azez bölgesinde, akşam saatlerinde Sultan Murat ve Sukur Şamil isimli iki silahlı grup arasında çıkan gerginlik silahlı çatışmaya dönüştü.

SEKEN HAVAN MERMİSİ SINIRI AŞTI

Kilis’e bağlı Akıncı köyü karşısındaki Azez kırsalında süren çatışmalar, ağır silahların kullanılmasıyla şiddet kazandı. Bu sırada, sınırı aşan iki havan mermisinin Türkiye tarafına düşmesi bölge halkında büyük endişe yarattı.

PATLAMA MAYINLI BÖLGEDE YANGIN ÇIKARDI

Havan mermilerinin Kilis’in Akıncılar köyüne yakın, mayınlı bir araziye isabet etmesi sonucu patlamalar meydana geldi. Neyse ki kimse yaralanmazken, patlamaların ardından bölgede yangın çıktı. Köylüler yaşanan paniğin ardından evlerini terk ederek şehir merkezine gitmeyi tercih etti.

SINIRDA GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTTIRILDI

Çıkan yangını kontrol altına almak için itfaiye ekipleri hızlıca müdahalede bulunurken, sınır hattında güvenlik önlemleri artırıldı. Yetkililer, yaşanan gelişmelerin ardından bölgedeki gerginliğin daha fazla büyümemesi için çalışmalarını sürdürüyor.

MSB’DEN AÇIKLAMA GELDİ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, Kilis’e yönelik doğrudan bir saldırının olmadığını, sınırın Suriye tarafında iki grubun çatıştığını ve bu çatışmalar sırasında Türkiye’ye seken bir RPG mermisinin düştüğünü açıkladı. TSK’nın sınır ötesi çatışmalara müdahale etmediği bilgisi de paylaşıldı.

KAYNAK:ensonhaber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r