DOLAR 34,2881 0.15%
EURO 37,2138 0.1%
ALTIN 3.019,360,26
BITCOIN 23453191,40%
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

FETÖ’nün Liderlik Mücadelesi: Gülerce’nin Analizi ve Gelecek Senaryoları

FETÖ’nün Liderlik Mücadelesi: Gülerce’nin Analizi ve Gelecek Senaryoları

ABONE OL
25 Ekim 2024 12:30
FETÖ’nün Liderlik Mücadelesi: Gülerce’nin Analizi ve Gelecek Senaryoları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

FETÖ’nün Geleceği: Yeni Lider Yok, İstihbarat Etkili Olacak

Star Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in vefatının ardından örgütün geleceği hakkında dikkat çekici yorumlarda bulundu. Gülen, Pensilvanya’da 83 yaşında hayatını kaybederken, ölüm sebebinin çoklu organ yetmezliği olduğu öne sürüldü. Gülen’in ardında bıraktığı büyük servetin kimin kontrolüne geçeceği ise merak konusu oldu.

Gülerce, son dönemde örgüt içerisinde potansiyel liderler arasında yapılan tartışmalara değinerek, “Hiç kimse bu koltuğa oturamıyor” dedi. Örgütün iç yapısının zayıfladığını vurgulayan Gülerce, mevcut lider adaylarının Gülen’in korkusundan dolayı gerçek liderlik vasfına sahip olmadığını belirtti.

Gülerce, “Mustafa Özcan ve diğerleri, kendileri olamamışlardır. Gülen, kendisine yakın gördüğü bu isimlerden bile rahatsızlık duyup tasfiye etmiştir” şeklinde konuştu. Bunun yanı sıra, Gülen’in ölmeden önceki güç dengesini de gözler önüne seren Gülerce, yeni liderin belirlenemeyeceğini ifade etti.

Gülerce, gelecekte örgütü yönetecek bir İcra Heyeti kurulabileceğini ancak asıl iktidar kavgasının burada yaşanacağını öngördü. Türkiye’nin, FETÖ’nün geleceğini yakından takip ettiği süreçte, istihbarat servislerinin bu durumda belirleyici bir rol oynayacağını sözlerine ekledi.

Bu gelişmeler ışığında, FETÖ’nün gelecekteki yönetim yapısı ve iç çatışmalarının nasıl şekilleneceği merakla bekleniyor.

 

 

 

Kaynak: https://www.yenicaggazetesi.com.tr

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r