AÇIK
YATSI'YA KALAN SÜRE
Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk’ın, sosyal medya şirketi Twitter’ı 44 milyar dolara satın alma süreci 27 Ekim’de tamamlanmıştı.
Şirketin yeni sahibi Musk, Twitter’da çok sayıda çalışanı işten çıkarırken, şirketin üst düzey güvenlik, gizlilik ve uyum yetkilileri de istifa ettiklerini duyurmuştu.
Almanya’dan Twitter çağrısı
AA’nın haberine göre Almanya, AB’yi Twitter’da “daha sıkı düzenlemeler” için harekete geçmeye çağırdı. Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Sven Giegold, AB Komisyonu’na yazdığı mektupta, Twitter’daki son düzenlemelerin, ani değişikliklerin ve keyfi uygulamalarını büyük bir endişeyle takip edildiğini aktardı.
AB Rekabet Komiseri Margrethe Vestager ve İç Pazar Komiseri Thierry Breton’a gönderilen mektupta, AB’nin Twitter için bir “eşik bekçisi” ya da “kontrol modulü” belirlemesi için gerekli incelemelerin bir an önce yapılmasının istendiği belirtildi.
Giegold’un mektubunda, “Neredeyse her saat değişen şartlar ve koşullar, bağlantıya getirilen geniş kapsamlı kısıtlamalar için düzensiz gerekçeler ve gazetecilerin hesaplarının engellenmesi sadece rekabet özgürlüğünü tehdit etmekle kalmıyor, aynı zamanda demokrasi, ifade özgürlüğü, bilgi edinme özgürlüğü ve basın özgürlüğü için de risk oluşturuyor.” ifadeleri yer aldı.
“Elon Musk’ın davranışlarından endişeliyiz”
Almanya’da Tekel Komisyonu Başkanı Jürgen Kühling ise, “Elon Musk’ın ve Twitter şirketinin son günlerdeki son derece rahatsız edici davranışları büyük endişe kaynağıdır.
Twitter gibi platformlar demokrasi için o kadar büyük önem taşıyor ki, keyfi kurallarla kontrol edilemezler.” diye konuştu.
MAGAZİN
22 Kasım 2024MAGAZİN
22 Kasım 2024MAGAZİN
22 Kasım 2024MAGAZİN
22 Kasım 2024MAGAZİN
22 Kasım 2024MAGAZİN
22 Kasım 2024MAGAZİN
22 Kasım 2024